måndag 11 april 2011

tappat traven!

Jag som alltid kunnat sitta ner i vilken trav som helst, verkar helt ha tappat det nu... gör mig lite frustrerad (läs; mycket!).
Red dressyr i paddocken i lördags, i strålande sol. Var en del folk och hundar på gårdsplan så Orvar var lite spänd men överlag gick det rätt bra. Speciellt när jag fick honom mjuk och rund i traven, då kändes det härligt! Lite galopp i uppvärmningen, han rullade på fint och kändes en aning busig, skrutten! Jobbade mest med lite sidvärts och gymnastisera sidorna, och att hitta den där jäkla traven. Eller rättare sagt, nedsittningen i den. Tror att problemet ligger dels i att jag inte är så stark längre i mage och rygg, därför kniper jag med låren och då kommer jag ju givetvis upp ur sadeln, och dels i att hans travsteg är rätt kort (och blir såklart kortare när jag spännar mig = han spänner sig). Så nu ska jag släpa ut någon som får longera mig så jag kan ha lite sitsträning för mig själv, och sen ska vi jobba en del med bommar för att han ska länga ut sitt steg lite. Får se om det ger något resultat, annars får jag klura på något annat.

Quando och Flippan var med i stallet och när jag ridit klart fick Quando komma ut och leka med alla stora hundar som busade runt på stallplan. Han hittade en kompis i en ung terv-tik, de hade riktigt kul ihop! Roligt att se honom ihop med andra hundar ibland, och att han lär sig socialisera sig med andra vovvar också. Flippan kan han ju vara så brutal mot, hon har ganska hög tröskel innan hon säger ifrån (minst sagt).

Imorgon ska jag och Zabina ut och rida, hoppas vi slipper undan regnet och att vi får en härlig tur!!

Inga kommentarer: